Followers

Tuesday, July 1, 2014

BEAR CAKE



Kek red velvet seberat 2 kg btk bear dan disalut dengan cream cheese. Kek ditempah oleh bekas rakan sekerja utk harijadi anak buah suaminya. Susah juga nak bentukkan beruang duduk, pd awalnya asyik terbalik je. Bila dah siap dibalut dengan krim, kedudukannya dah stabil. Alhamdulillah dapat tunaikan permintaan si kecik Nur Izzara Husna yg menyambut harijadi ke 2 tahun.

Monday, May 5, 2014

CUPCAKE UPIN IPIN


Cupcake perisa coklat dengan hiasan fondant dan buttercream yg ditempah oleh Anis dari Ara Damansara utk birthday anaknya. Cupcake ini dihiasai juga dengan edibleimage Upin Ipin
.

Cheese tart, creampuff dan fruit tart juga ditempah oleh Anis. Alhamdulillah.

Sunday, April 20, 2014

KEK MICKEY MOUSE



Kek Coklat Lembap dibaluti buttercream dengan hiasan fondant. Kek yang ditempah oleh Pn Masliza dari Petaling Jaya untuk harijadi anaknya Rayyan ke 4 tahun.



Pn Masliza juga menempah Kek Russian Black and White dan juga pavlova mini 1 kotak. Birthday boy ini colorful, pilihan warna utk kek ini pink dan biru.
Perancangan Pn Masliza  nak bawa kek ni ke tadika anak tapi dah tukar fikiran,  potong kat rumah je dan hanya dengan keluarga.
Terima kasih banyak2 utk Pn Masliza yang pertama kali menempah kek dengan Haniyz Bakery. Alhamdulillah.

Thursday, April 10, 2014

TEPUNG SEGERA CHEESECAKE

Anda ingin membuat sendiri kek keju seakan secret recipe?
Sangat mudah, ianya tak perlu dibakar atau dikukus.
Hanya putar tepung dengan susu segar sehingga pekat dan simpan dalam peti ais paling kurang 1 jam. Anda pasti teruja dengan hasilnya.

Berat tepung : 400g
Harga: RM28
Postage: RM7
Percuma toping (Strawberi/blueberi)


Anda boleh pelbagaikan penyediaan cheesecake, boleh diletakkan dalam cawan, bentuk mini dan juga boleh pelbagaikan hiasannya.

Friday, April 4, 2014

KEK COKLAT MOIST BUTTERCREAM



Kek coklat moist frosted  buttercream dengan edibleimage SOFIA THE FIRST. Kek yang ditempah oleh Atiqah dari Bandar Sri Damansara. Kawan tempat kerja Atiqah menyarankan kek di Haniyz Bakery. Alhamdulillah, dah ramai kawan2nya menempah kek dan desert dari Haniyz Bakery.
Senyum penarik rezeki, jgn kedekut untuk senyum. 

Thursday, April 3, 2014

KEK AISKRIM


Kek Aiskrim untuk Harijadi anak lelaki Alin di Seksyen 20, Shah Alam dengan hiasan gambar SLUGT ERA. Pertama kali Alin bagitau nak gambar Slugtera, saya tanya " apa tu..?." rupa-rupanya karton kat Astro. Almaklum le kat rumah tak ada Astro. Channel tv yang ada sekarang pun tak sempat nak tengok.

Berat kek 2kg+++ saiz 9" dengan perisa aiskrim vanilla dan coklat. Boleh dapatkan resepi kek aiskrim di Blog Mis Creative Cake.

Monday, March 31, 2014

KEK CARROT


Kek carrot dengan creamcheese frosting yang ditempah oleh Mai dari Seksyen 3, Shah Alam utk anniversary Baba dan Mamanya. Kek yg seberat 1.5kg (saiz 9" square) dihiasi dengan badam, raisin dan fondant. Mai memesan kek yang kurang manis, so hanya 3/4 dr kandungan gula saja digunakan.
Harap kek ini memenuhi citarasa Mai sekeluarga terutama kedua ibubapanya.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails