Followers

Saturday, July 10, 2010

MOUSE OH MOUSE.....

Oh mouse knp tak nak jalan??? Susahnya mouse tak berfungsi, rosak / connection???
Aku tak suka handle cursor di keybord, guna mouse lagi cepat. Senang handle...
Geramnya.............boring dah nak layan mouse ni.

Mood nak layan internet dah hilang SmileyCentral.com

Dalam keboringan sempat cari kebaikan dan kelemahan mouse(tetikus):

Kebaikan tetikus

  • Tetikus memudahkan pengendalian perisian tetingkap. Pengguna tidak lagi perlu memudik menu yang berjela untuk melakukan pelbagai fungsi.
  • Tetikus mudah dipelajari dan mempunyai fungsi yang piawaian.
  • Tetikus tahan lama dan memerlukan penyelenggaraan yang mudah. Hanya perlu di cuci secara berkala.
  • Tetikus memerlukan liang sambungan yang piawai.

Kelemahan tetikus

  • Tetikus memerlukan ruang yang rata dan luas untuk digunakan.
  • Penggunaan tetikus untuk waktu yang lama secara berpanjangan akan menimbulkan tekanan kepada pergelangan tangan.
  • Tetikus berbola perlu dibersihkan secara berkala untuk memastikan pergerakan yang lancar dan tidak tersekat-sekat.

9 comments:

  1. mouse lappy nana slalu rosak. so last2 gune touch cursor je.

    ReplyDelete
  2. apa kata guna tetupai lak..
    produk baru tu..



    nge~~~~

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum. terima kasih joint site akak. bagus blog awak...selama ni suka masak..insyaallah lps ni suka buat kueh plak.

    si tikus mmg selalu camtu.

    ReplyDelete
  4. Nice blog ....:) keep in touch

    www.towwwge.blogspot.com
    www.qasehterminal.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. smbung je tikus n pasni da xrosak lg da.hehe

    ReplyDelete
  6. gn mouse laser..atas ape2 permukaan pun still leh function ngn baik..hehe..

    ReplyDelete
  7. kena beli yg mahal skit bru ok..

    ReplyDelete
  8. last thursday,,mouse peanut pon rosak...sekarang stil pinjam mouse kawan..nasib baik ada..kebetulan laptop dia rosak...so,,,peanut pinjam mouse dia dulu..sementara tggu peanut beli yg baru..huhuhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails