Followers

Friday, March 30, 2012

PUDING TRIFFLE

Assalamualaikumwarohmatullahiwabarokatuh

Kali ini saya nak share resepi yg diambil dr kawan facebook ie puding triffle. Puding triffle ni mmg simple je cara buatnya. Kastard je yg perlu dimasak sekejap, bhn2 lain beli yg dah siap dan just letak-letak je


Utk hiasan kat atas saya letak buah anggur dan aprikot. Boleh juga dicurahkan agar2 diatasnya. Di sini saya copy resepi yg diberikan.

Bahan-bahan:
1 buku kek marble
laici dlm tin
susu cair + 1/2 cawan air + 1 sudu kastard
kepingan kacang badam( goreng atau bakar )
coklat chip
strawberry (boleh letak apa saja buah yg digemari)

Cara-cara:
1. Potong dadu kek marble dan tabur kan dlm bekas
2. Taburkan buah Laici
3. Tuangkan susu yg telah dimasak pekat dengan kastard ke dlm bekas berisi kek dan laici
4. Taburkan dengan badam, coklat chip dan buah strawberry..


1 comment:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails